ARTICOLE

miercuri, 9 ianuarie 2008

Autor Necunoscut in JURNALUL NATIONAL






De astăzi - Autor necunoscut06/01/2008 de Jurnalul National



"Autor necunoscut" se numeşte noul show al ANTENEI 1 care va incepe astăzi de la ora 20:30 şi işi propune un obiectiv extrem de abiţios: pe lăngă prezentarea unor cazuri reale, care incă nu şi-au găsit rezolvarea pănă in acest moment, show-ul are misiunea să conştientizeze că orice informaţie pe care oamenii o deţin şi este furnizată chiar şi acum, la luni sau ani de cănd evenimentul a avut loc, poate fi de ajutor in rezolvarea unor dosare pe care se aşternuse praful. "Mai mult decăt atăt, prin informaţiile pe care le prezentăm in cadrul emisiunii incercăm să-i facem pe telespectatori să ia aminte şi să incerce să prevină să se ajungă in situaţii similare, care să ducă in acelaşi loc: un nume intr-un dosar cu autor necunoscut in fişetele Poliţiei", spune jurnalistul de investigaţie al Observatorului şi prezentatorul acestei emisiunii, Cristian Botez (foto).

Emisiunea "Autor necunoscut" nu işi propune să tragă la răspundere autorităţile, insă, de cele mai multe ori, din cauza faptului că oamenii nu merg să declare ceea ce văd, poliţia nu poate să soluţioneze cazurile.
Cazuri. In fiecare ediţie "Autor necunoscut" se vor trata trei cazuri, care, deşi diferite, au un lucru in comun: nu li s-a găsit pănă acum nici o rezolvare, fie că este vorba de o crimă, de furturi, de violuri sau alte infracţiuni. Pentru fiecare caz in parte va exista o discuţie in platoul emisiunii intre un invitat care are legătură cu dosarul prezentat şi prezentatorul emisiunii. Telespectatorii ANTENEI 1 vor cunoaşte, mulţumită emisiunii "Autor necunoscut", poliţişti, medici, jurnalişti, avocaţi, procurori.

Cristian Botez, prezentatorul emisiunii, este jurnalist de investigaţii de peste 17 ani şi a lucrat ca reporter special atăt in cadrul marilor redacţii de ziar, căt şi in televiziuni. In prezent, Cristian este reporter de investigaţii in cadrul ANTENEI 1. Prezentatorul a terminat Şcoala Naţională de Detectivi Particulari, a urmat cursuri de jurnalişti pentru zone de război şi multe specializări in jurnalism. Din 2005, Cristi este voluntar in cadrul Poliţiei Capitalei. Jurnalistul a realizat corespondenţe de război din Sarajevo, Somalia, Irak, Afganistan, iar fotografia este una dintre marile lui pasiuni.